Слідчі ДБР повідомили про підозру у держзраді підполковнику поліції з Куп’янська

Заступниця начальника Куп’янського районного відділу поліції Харківської області, підполковник Наталія Шевченко свідомо перейшла на бік окупантів, і тепер відносно неї слідчі ДБР проводять розслідування за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Держбюро розслідувань.

Оперативники ДБР встановили, що після повномасштабного збройного вторгнення окупантів на територію України, підполковник поліції свідомо перейшла на бік ворога. На вимогу загарбників вона забезпечувала, у тому числі безперешкодне проходження колони російської військової техніки Куп’янськом. Аби догодити своїм кураторам, підозрювана на службовому автомобілі особисто супроводжувала ворожу техніку на тимчасово окупованій території.

13 травня 2022 року заступниці начальника райвідділу поліції повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, мер Куп’янська Геннадій Мацегора прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність міста їм. Більш того, він закликав куп’янчан із завтрашнього дня «налагоджувати нормальне життя», оскільки вважає, що тепер життя міста залежить від того, як його мешканці «себе зарекомендують» перед російськими загарбниками.

Мацегору було обрано на посаду мера у 2020 році від політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”.

27 лютого Куп’янська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ («Державна зрада») стосовно Куп’янського міського голови Геннадія Мацегори.